Vragen aan BeamSystems?

We willen je zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom hebben we de veelgestelde vragen hieronder op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Privacyverklaring

arrow down

Verhuur

 • Kan ik bij BeamSystems losse producten huren ?

  Vrijwel alle apparatuur die BeamSystems verhuurt, kan los gehuurd worden. Voor een enkele dag, maar ook voor een aantal maanden. Wij denken graag met je mee over de keuze van het juiste model, dat handige statiefje en de juiste bekabeling.

 • Wordt alle apparatuur die ik huur vooraf getest?

  Alle apparatuur die retour komt in ons magazijn wordt geïnventariseerd en getest in onze testruimte. Het aantal lampuren van projectoren houden we nauwkeurig bij in onze administratie. Vervolgens gaat de apparatuur compleet en getest het magazijn in, zodat het klaar staat om snel geleverd of opgehaald te worden.  

 • Betaal ik elke dag hetzelfde huurbedrag?

  We hanteren een staffelkorting wanneer de apparatuur voor meer dan 1 dag wordt gehuurd. Dit houdt in dat je voor de eerste dag een dagprijs betaalt en voor vervolgdagen een percentage van dit bedrag. Vooral wanneer je de apparatuur langer dan een week huurt, zullen de staffelkortingen oplopen.

 • Kan ik apparatuur per uur of per dagdeel huren?

  Al onze apparatuur wordt verhuurd voor minimaal 1 dag. Door onze kwaliteitscontrole is het niet mogelijk om voor minder dan het geldende dagtarief te huren.

 • Hoe weet ik welke bekabeling ik nodig heb om alles goed aan te sluiten?

  Goede bekabeling is cruciaal. Helaas er is ook veel onbetrouwbaar aanbod. Het aanbod aan bekabeling en verlopen blijft in beweging. Om zeker te zijn dat je de juiste bekabeling gebruikt voor het goed en vooral storingsvrij aansluiten van de gekozen apparatuur, adviseren wij graag welke kabels geschikt zijn. Desgewenst maken we ook een kabelplan, inclusief reservekabels.

    

Expertise

 • Waarom kiezen voor BeamSystems?

  Net als het ontwerpen van een goed licht- en geluidsplan, is het vertonen van film en het goed afspelen van content een vak an sich. De juiste kennis van players en codecs is essentieel om de vertoning goed te laten verlopen. Zo vertonen projectoren onderling vrijwel altijd kleurverschillen. Wij zorgen ervoor dat deze perfect worden afgestemd en kleurgelijk zijn.

 • Maken jullie ook content zoals leaders, bumpers of zelfs complete videomappings voor producties?

  In samenwerking met onze creative agency BeamLab, kunnen wij voor elke situatie de complete presentatie verzorgen. Afhankelijk van de opdracht en gewenste stijl wordt er een team samengesteld, waarbij BeamSystems de hardware levert.

 • Kan ik jullie uitnodigen voor een locatiebezoek voor een productie?

  Een locatiebezoek is bij grote producties onmisbaar, zelfs als er zeer complete plattegronden en CAD tekeningen zijn. Hoe eerder wij betrokken worden in de productie, hoe beter we advies kunnen geven om tot het mooiste resultaat te komen.

Verkoop

 • Waarom zou ik juist bij BeamSystems apparatuur kopen?

  BeamSystems is een onafhankelijke leverancier van audiovisuele apparatuur. Bij elke aanvraag wordt beoordeeld aan welke eisen de apparatuur dient te voldoen en welke fabrikant het best voldoet aan deze eisen. Door onze jarenlange verhuur van apparatuur hebben wij een schat aan ervaring; onze technische dienst kent de apparatuur niet alleen van buiten, maar vooral ook goed van binnen. Daarom weten we precies waar apparatuur technisch op beoordeeld moet worden en hoe de apparatuur het best beschermd kan worden als deze niet gebruikt wordt (zoals bijvoorbeeld op een tour). Een ander belangrijk voordeel is dat klanten die apparatuur bij ons kopen, 70% korting krijgen op de huur van vervangende apparatuur als deze stuk is of service nodig heeft. Daarnaast bieden wij veel mogelijkheden in aanvullende service. Onze levering varieert van een enkele projector in een custom flightcase tot het complete ontwerp en de inrichting van ruimtes.

 • Wat is de garantie op gekochte apparatuur?

  De garantie die we verlenen op gekochte apparatuur is gelijk aan de vermelde fabrieksgarantie van de fabrikant. Desgewenst kan er met BeamSystems een Service Level Agreement (SLA) worden afgesproken met uitgebreidere service- en garantieafspraken.

 • Levert BeamSystems vervangende apparatuur bij storingen?

  BeamSystems beschikt over een groot assortiment aan verhuurapparatuur. Wanneer uw aangeschafte apparatuur service nodig heeft of ter reparatie aan ons wordt aangeboden, kunt u met 70% korting vervangende apparatuur huren. 

 • Kan ik voor een gekochte projector een tijdelijke lens huren?

  Klanten die een projector aanschaffen die flexibel ingezet moet worden, adviseren wij vaak om een model aan te schaffen waarbij verwisselbare lenzen uit onze verhuur geplaatst kunnen worden. Zonder investering in vaak dure lenzen, ben je zo toch flexibel! 

 • Waar moet ik aan denken als ik ga kopen?

  Neem in je overweging mee dat bij het kopen van apparatuur vaak meer kosten komen kijken dan je in eerste instantie denkt. Vergeet daarom niet om in de offerte te vragen naar brackets voor ophanging en flightcases voor vervoer. Ook is het goed om rekening te houden met onderhoudskosten, zoals bijvoorbeeld lampwissels.

Diensten

 • Hebben jullie een storingsdienst?

  Bij noodgevallen en storingen is BeamSystems ook bereikbaar buiten kantooruren. Onze servicedienst is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op +31 6 21547847. Afhankelijk van de storing en gemaakte afspraken kan ook op locatie na een oproep service verleend worden.

 • Kunnen jullie alle presentaties, video’s en overig beeldmateriaal voor een productie vooraf controleren?

  Ja, graag zelfs! Dit voorkomt problemen tijdens de productie zelf. Op aanvraag controleren wij of alles in dezelfde beeldverhoudingen en kwaliteit wordt aangeleverd. Presentaties zetten we op volgorde en we beoordelen of video’s nog moeten worden aangepast. 

 • Kan ik jullie uitnodigen voor een locatiebezoek ten behoeve van een productie?

  Een locatiebezoek is bij grote producties essentieel, zelfs als er zeer complete plattegronden en CAD tekeningen zijn. Hoe eerder wij betrokken worden in de productie, hoe beter we advies kunnen geven om samen tot het mooiste resultaat te komen.