Projecten

Interactieve Installaties

Computers zijn tegenwoordig krachtig genoeg om videobeelden te laten anticiperen op de bewegingen van toeschouwers. De Xbox Kinect heeft hierin voor een doorbraak gezorgd. De ingebouwde 3D-camera is een veelgebruikte component bij interactieve installaties waarbij het publiek door alleen aanwezigheid al een installatie kan beïnvloeden.

Wij hebben de benodigde apparatuur en kennis in huis om je te helpen met het ontwikkelen van jouw interactieve installatie.

Vraag advies
Interactive - Piaggio
Mercedes
Mediamarkt Rotterdam (1)
Mediamarkt Rotterdam
Mediamarkt Rotterdam (2)

Aanbevelingen voor een interactieve installatie die impact maakt

Analyseer vooraf goed de locatie


Voor het kiezen en bepalen van de locatie, is het goed om vooraf een aantal externe factoren te analyseren. Is er bijvoorbeeld veel verkeer, licht of beweging op locatie? Dan is het belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.

Let op onverwachte lichtbronnen


Niet alle lichtbronnen in de omgeving zijn zichtbaar. Onverwachte bronnen, zoals infrarood licht, kunnen de detectie negatief beïnvloeden. Het is daarom goed om hier bewust van te zijn voor je de locatie kiest. Ook zonlicht kan onverwachte effecten veroorzaken op detectoren.

Zorg voor een stabiele omgeving


Een interactieve installatie wordt meestal specifiek ontworpen voor een vaste omgeving. Als de inrichting verandert kan dit dramatische gevolgen hebben voor de uitwerking van de installatie. Detectie of weergave stemt dan niet meer overeen met de werkelijkheid.

Meer weten over interactieve installaties?

Neem contact op met: Jason Malone
020 4271010
jason@beamsystems.nl

Onze producties voor interactieve installaties

BeamBQ - Faceshift videomapping
Samsung Experience - Augmented Reality
Samsung Experience - Augmented Reality

Producten en diensten bij interactieve installaties