Projecten

Interactieve Installaties

Computers zijn tegenwoordig krachtig genoeg om videobeelden te laten anticiperen op de bewegingen van toeschouwers en zelfs te laten onderdompelen in een virtuele wereld.

Nadat de Xbox Kinect voor een doorbraak heeft gezorgd, is Virtual Reality niet alleen thuis, maar ook in musea, onderwijs en zelfs in theater een gangbaar medium aan het worden. Afhankelijk van de gewenste toepassing helpen wij bij de keuze van de juiste apparatuur.

Wij hebben de benodigde apparatuur en kennis in huis om je te helpen met het ontwikkelen van jouw interactieve installatie.

Vraag advies
Heineken Experience - Go Brew Your Ride
3D Videomapping - Schiphol
Jacco Olivier - AMC
CARNE y ARENA - Inarritu - Casco Amsterdam 2018
Interactive - Piaggio
Mercedes
Mediamarkt Rotterdam 01
Mediamarkt Rotterdam 02
Mediamarkt Rotterdam 03

Aanbevelingen voor een interactieve installatie die impact maakt

Analyseer vooraf goed de locatie


Voor het kiezen en bepalen van de locatie, is het goed om vooraf een aantal externe factoren te analyseren. Is er bijvoorbeeld veel verkeer, licht of beweging op locatie? Dan is het belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.

Let op onverwachte lichtbronnen


Niet alle lichtbronnen in de omgeving zijn zichtbaar. Onverwachte bronnen, zoals infrarood licht, kunnen de detectie negatief beïnvloeden. Het is daarom goed om hier bewust van te zijn voor je de locatie kiest. Ook zonlicht kan onverwachte effecten veroorzaken op detectoren.

Zorg voor een stabiele omgeving


Een interactieve installatie wordt meestal specifiek ontworpen voor een vaste omgeving. Als de inrichting verandert kan dit dramatische gevolgen hebben voor de uitwerking van de installatie. Detectie of weergave stemt dan niet meer overeen met de werkelijkheid.

Meer weten over interactieve installaties?

Onze producties voor interactieve installaties

BeamBQ - Faceshift videomapping
Samsung Experience - Augmented Reality
Samsung Experience - Augmented Reality

Producten en diensten bij interactieve installaties